LOURDON bestaat 50 jaar!

In 1972 opende Marie Lourdon een speciaalzaak voor kazen en delicatessen.
In 1990 zette dochter Jacqueline Warmenbol de zaak verder. 
Ze bouwde de nichemarkt van artisanale specialiteiten verder uit. Vakkennis, ervaring, strenge selectie van produkten, service en klantvriendelijkheid liggen aan de basis van ons succes en ons trouw cliënteel.
In 2012 nam ik de fakkel van Jacqueline over. Ook ik heb met diezelfde gedrevenheid, klantvriendelijkheid en vakkennis deze speciaalzaak verder laten groeien. De zaak werd ook volledig vernieuwd en in 2021 verhuisden we naar een groter pand. 

In 2022 vieren we een halve eeuw Lourdon!
“Samen met mijn team zet ik in Lourdon een traditie verder die 50 jaar geleden door Marie Lourdon is ingezet.
We doen dat gedreven.
Enthousiast.
Met veel liefde en respect voor ons vak.
En vooral: omdat ook uw smaak onze passie is.”
Kaasmeester Anja Faes

Om dat te vieren organiseren we in de maanden september en oktober enkele festiviteiten want…. 
een halve eeuw al bestaat uw favoriete kaasmeester en delicatessenspecialist.

Dan doe je toch iets speciaal, niet? Een gastentafel organiseren, bijvoorbeeld. @Lourdon. En die dan 5 avonden indekken met een vrolijk makende causerie, een workshop, een duivelse babbel en nog zo van die dingen.

Op de voor- en achtergrond – en op de gastentafel – staat intussen altijd onze grote liefde: kaas.

Inschrijven doe je in de winkel, telefonisch (03/651 90 28) of via mail (info@lourdon.be).

Zolang je d’r maar snel genoeg bij bent, want het aantal deelnemers is beperkt.

De 5 gastentafels beginnen telkens om 19u en stoppen rond 21u. De deelnamekost is 25 EUR/pers per avond. Plaats: Bredabaan 295 (oude pand) in Brasschaat.
Bits and bites zijn voorzien.
Je kan inschrijven voor 1, 2, 3, 4 of 5 avonden

Donderdag 22 september 2022
Koen Daniëls, sommelier, wijndocent en voorzitter van de wijnvereniging Confrérie Tastevin komt.
Hij vertelt over het verschil tussen prosecco, cava en champagne en begeleidt dat met een smakelijke kaaspairing.
Bubbels à volonté, dat wordt genieten!

Donderdag 29 september 2022
Kaasmeester Anja Faes is vandaag onze smooth operator en geeft met plezier raad bij het kiezen van een goede olijfolie.
Aah, die geur van groen gras en verse tomaatjes. En daar dan zo’n kaasje bij.
We ruiken, walsen en proeven verschillende olijfoliën en je gaat naar huis met een lading vol interessante weetjes!

Donderdag 6 oktober 2022

Kaas en bier, een goddelijk huwelijk is dat. Vraag maar aan matchmaker met dienst Denis Vinken, hobbybrouwer van brouwerij d’Oude Caert.
Hij vertelt je wel aan welke combinatie je het ja-woord kunt geven.
Een avond vol bier- en kaaspassie, om te proeven en om van te genieten!

Donderdag 20 oktober 2022

Ze kookt slim, gezond en evenwichtig.
Schrijft daar boeken over.
Bedenkt bovendien ook nog eens recepten met Zwitserse kazen.

Marie-Claire Quittelier is een bevlogen food writer die ons komt verlekkeren met allerlei heerlijke ‘swieskes’!

Donderdag 27 oktober 2022

Teamplayers aller landen, opgelet: de ploegspeler en -speelster, wat drijft hen?
Wat maakt ze succesvol?
Hoe vullen ze elkaar aan?

Socioloog en algemeen directeur bij Unizo Winkelraad Luc Ardies is uw gastspreker.  Hij brengt graag voor u de topic van zijn nieuwe zakboekje ‘waarom kleurrijke teams beter scoren’.

Maar laat die kaas niet warm worden. En delen hé.