Over degustatiezaterdagen en gastentafels@Lourdon

NEE HOOR, WE ZIJN U NIET VERGETEN

 O kontreir. Onze bekende degustatiezaterdagen staan weer te lonken.

Van 11 tot 17 uur, dat weet u. Maar vooral met veel goesting.

En als het op smaak aankomt, dan zijn we d’r bij. Ook dat weet u.

Hier komen ze dan. Neem uw agenda en schrijf in:

30 SEPTEMBER 2023

Rijstpap met gouden lepeltjes

Op zaterdag 30 september  zijn we te gast in de 7de hemel. Da’s die waar ze rijstpap met zilveren lepelkens eten. Maar rijstpap eet je nooit alleen, en dus bent ook u van harte uitgenodigd.

De lekkernij van vandaag komt van de bekende Kempense producenten Jo en Guy en er is er geen beter. 

Braaf zijn, dan komt u beslist in de 7de hemel op:

zaterdag 30/9 – 11 tot 17 uur – toegang vrij

21 OKTOBER 2023

Op zijn Zwitsers

Onze winkel zal er op zaterdag 21 oktober prachtig uitzien, zo op zijn Zwitsers. Uitgerekend die dag trappen we het af. Het racletteseizoen dan toch.

Binnen zal het geuren en lekker smaken, want we bereiden dan helemaal zelf de beste raclette ever. We zien u graag komen.

Schrapen is onze regel wel op

zaterdag 21/10 – 11 tot 17 uur – toegang vrij

25 NOVEMBER 2023

 Knuffelkroketjes met gember

We staan zo meteen voor het nieuwe jaar. Op zaterdag 25 november echter willen we dat u eerst de heerlijke, artisanale truffelkroketjes komt proeven.

En wat zou daar bij passen? Die gezonde spicy gemberdrank van SirUp, natuurlijk. Om nog meer herinneringen te creëren.

Allee kroket, de smaak is weer raak op

zaterdag 25/11 – 11 tot 17 uur – toegang vrij

Fijn snijden, hé

Dat zult u hem geen twee keer moeten zeggen, onze ‘cortador’ met dienst.

Hij komt, ziet en overwint immers op zaterdag 9 december die twee hammen in onze winkel als geen ander. Met de glimlach. En met zijn mes.

Verbluffende snijtechniek, creatieve presentatie en veel gevoel voor sfeer en gezelligheid. Het wordt weer een mooi kijkstuk.

Onze cortador is uit de goede ham gesneden, dat ziet u op

zaterdag 9/12 – 11 tot 17 uur – toegang vrij

GASTENTAFEL@LOURDON

AVONDEN DIE JE NIET WILT MISSEN

Dat jullie er vorig jaar en dit voorjaar talrijk en met plezier van genoten hebben, van die donderdagen @lourdon.

Dat vonden we zo tof, dat we er gewoon mee verder doen.

Zorg dus maar voor een goede appetijt, want onze gastentafel staat weer rijkgevuld klaar!

We gaan 5 avonden opnieuw indekken met een vrolijk makende causerie, een workshop, een duivelse babbel en nog zo van die dingen.

Op de voor- en achtergrond – en op de gastentafel – staat intussen altijd onze grote liefde: kaas.

Inschrijven doe je
in de winkel,
telefonisch (03/651 90 28) of
via mail (info@lourdon.be)

Zolang je d’r maar snel genoeg bij bent, want het aantal deelnemers is beperkt.

De 5 gastentafels (4 donderdagavonden en 1 woensdagavond) beginnen telkens om 19u en stoppen rond 21u.

De deelnamekost is 50 EUR/pers per avond.

Plaats: Bredabaan 295 (oude pand) in Brasschaat.

Wat geserveerd wordt mag je zien als een maaltijd.

Je kan inschrijven voor 1, 2, 3, 4 of 5 avonden

Cava, prosecco en champagne op woensdag 11 oktober 2023

Koen Daniëls, sommelier, wijndocent en voorzitter van de wijnvereniging Confrérie Tastevin komt.

Verwacht u aan een blindproeverij van prosecco, cava en champagne.

En aan een knappe pairing van 4 schuimwijnen en 8 kazen.

Italiaanse gerechten en wijnen op 26 oktober 2023

Kaasmeester Anja en Italië. Da’s Giulietta en Romeo.

Vanavond vertelt ze een boeiende love story over 4 wijnen uit verschillende Italiaanse regio’s en 4 specifieke gerechten uit diezelfde streken.

U zult tot etens toe bewogen zijn.

Blauwe kazen en dessertwijnen op 16 november 2023

Aha, we gaan de sneukeltoer op.

Met 8 blauwgeaderde kazen en 4 dessertwijnen die we bijeen gaan brengen.

Onder de deskundige begeleiding van Wine Consultant Sébastien De Meulemeester van ‘The Wine Source’ uit Kalmthout.

Tschingen maar!

Whisky op 30 november 2023 

Welke whisky accordeert goed bij welke kaas?

Vraag het aan Johan Laermans, aan- en verkoopdirecteur van spirits bij Young Charly.

Hij kent whisky door en door, praat er enthousiast over en… maar proeft u zelf maar eens.

Fondue & co op 7 december 2023

Wie Zwitserland zegt, zegt fondue.

Die gaan we nu eens zelf bereiden, zie.

Om hem dan achteraf met smaak binnen te spelen ook nog.

Vlees, brood, wijn… allemaal voorzien.

Net zoals een smakelijke uitleg bij elk van de gebruikte kazen.