Over degustatiezaterdagen en gastentafels@Lourdon

DAAR ZIT U TOCH OP TE WACHTEN, NIET?

Die maandelijkse degustatiezaterdagen van Lourdon.

We hebben er weer enkele leuke voor u op stapel staan.

Van maart tot en met juni 2023 ziet de wereld er een pak beter uit. En hieronder staat waarom.

4 MAART 2023

Appenzeller en zo

Op zaterdag 4 maart 2023 beginnen we met onze 5 Zwitserse weken. Elke week zetten we dan een andere Zwitserse kaas in de vitrine. Proeven, dat is uw deel van de leut. 

En nog wat: iedere week kunt u zelfs een Zwitserse gadget winnen.

Oefen al maar op ‘hoi zäme’ of ‘grüezi mitenand’ tegen:

zaterdag 4/3– 11 tot 17 uur – toegang vrij4 

22 APRIL 2023

Recht van de cheesebaker

’t Zal er bij ons warm aan toegaan, op zaterdag 22 april. We zullen nemen: een stukje brood, heerlijke kruiden van Cook and Herb en Camembert de Normandie AOP.  Proeven maar!

De camembert gaat in de cheesebaker, dan gaat alles in een pakket. Met uw aankoop snelt u naar huis om het allemaal nog eens over te doen.

Zin om het goed warm te krijgen? See you op

zaterdag 22/4 – 11 tot 17 uur – toegang vrij

www.cookandherb.be

13 MEI 2023

Die van ons is de beste

En dan hebben we het wel over Belgische wijnen en Belgische kazen. Op zaterdag 13 mei gaan we dat eens uittesten. Met Pieter Van Mele van Vinetiq als ervaren kenner van cool climate wijnen.

Pieter is ook nog eens sommelier van wijndomein Valke Vleug en weet zowat alles over onze eigenste Belgische wijnen. Voor de bijpassende kazen van bij ons, moet je… bij ons zijn.

Three cheers voor onze Belgen op

zaterdag 13/5 – 11 tot 17 uur – toegang vrij

www.vinetiq.euwww.valkevleug.be

17 JUNI 2023

Oud maar niet versleten

We zijn niet zo makkelijk van de caert te krijgen. Integendeel. Smaakt veel te goed. Een afspraak met Denis, Kane en hun tripels van d’Oude Caert willen we dus niet missen.

Ze komen bijna elk jaar, en toch vindt Lourdon altijd wel een ander kaasje dat perfect bij hun hemeldrank past. Straf hé.

We staan te ‘tripelen’ vanaf 13 uur op

zaterdag 17/6 – 13 tot 17 uur – toegang vrij

www.oudecaert.be

GASTENTAFEL@LOURDON

AVONDEN DIE JE NIET WILT MISSEN

Dat jullie er vorig jaar talrijk en met plezier van genoten hebben, van die donderdagen @lourdon.

Dat vonden we zo tof, dat we er gewoon mee verder doen.

Zorg dus maar voor een goede appetijt, want onze gastentafel staat weer rijkgevuld klaar!

We gaan 5 avonden opnieuw indekken met een vrolijk makende causerie, een workshop, een duivelse babbel en nog zo van die dingen.

Op de voor- en achtergrond – en op de gastentafel – staat intussen altijd onze grote liefde: kaas.

Inschrijven doe je
in de winkel,
telefonisch (03/651 90 28) of
via mail (info@lourdon.be)

Zolang je d’r maar snel genoeg bij bent, want het aantal deelnemers is beperkt.
 
De 5 gastentafels beginnen telkens om 19u en stoppen rond 21u. De deelnamekost is

50 EUR/pers per avond. Plaats: Bredabaan 295 (oude pand) in Brasschaat.

Wat geserveerd wordt mag je zien als een maaltijd.

Je kan inschrijven voor 1, 2, 3, 4 of 5 avonden

Donderdag 20 april 2023

Koen Daniels, sommelier, wijndocent en voorzitter van de wijnvereniging Confrérie Tastevin komt.

Hij maakt onze avond goed met een heldere uitleg over 6 druivenrassen die we gaan pairen met 6 kazen.

Donderdag 27 april 2023

We verwelkomen Pieter Van Mele van wijndomein Valke Vleug en wijnhuis Vinetiq.

Deze bekende wijnsommelier vertelt de smakelijkste dingen over Belgische wijnen die het doen met Belgische kazen.

www.valkevleug.be en www.vinetiq.eu

Donderdag 1 juni 2023

Proef, kies, en stel zo een mooi kaaspalet samen.

Verlaat je dan op een bierkenner en een kaasmeester die voor deze publiekskeuze een mooi wijntje of artisanaal biertje zullen vinden.

Tschingen maar!

Donderdag 8 juni 2023

Vandaag is Steven Boons uw modeste wijncompagnon.

Hij neemt u mee naar de mousserende, droge en zoete werelden van de Rieslingwijnen.

Lourdon pairt die dan met de passende kazen.

In alle bescheidenheid. www.meneermodest.be

Donderdag 22 juni 2023

Kaasmeester Anja Faes is vandaag onze smooth operator en geeft met plezier raad bij het kiezen van een goede olijfolie.

Aah, die geur van groen gras en verse tomaatjes. En daar dan zo’n bordje kaas bij.

We ruiken, walsen en proeven verschillende olijfoliën en je gaat naar huis met een lading vol interessante weetjes!