Gastentafels en degustatiezaterdagen 

GASTENTAFEL@LOURDON

AVONDEN DIE JE NIET WILT MISSEN

De donderdagse gastentafels @LOURDON staan elke keer gevuld met de lekkerste wetenswaardigheden.

Dat waarderen de gasten. Ook dit voorjaar hebben we leuke sprekers op bezoek.

Zorg dus maar voor een goede appetijt, want onze tafel staat weer rijkgevuld klaar!

 Vier avonden vol inspiratie met boeiende gesprekken, bijzondere lekkernijen en verrassende weetjes.

Op de voor- en achtergrond – en op de gastentafel – staat intussen altijd onze grote liefde: kaas.

Inschrijven doe je

in de winkel,

telefonisch (03/651 90 28) of via mail (info@lourdon.be)

Zolang je d’r maar snel genoeg bij bent, want het aantal deelnemers is beperkt.

De 4 gastentafels beginnen telkens om 19u en stoppen rond 21u. De deelnamekost is

50 EUR/pers per avond. Plaats: Bredabaan 295 (oude pand) in Brasschaat.

Wat geserveerd wordt mag je zien als een maaltijd.

Je kan inschrijven voor 1, 2, 3, of 4 avonden

Gedroogd, smaakvol en onweerstaanbaar op 21 maart 2024

 

Hoe noemen we de verschillende delen van het dier die we gebruiken om gedroogde en gerookte ham of salami’s te maken?

 

En wat is het verschil tussen Italiaanse en Spaanse gedroogde ham?

Waar staat AOP voor?

 

Anja geeft een info- én proefsessie over verfijnde vleeswaren vergezeld van hemels vocht. 

 

De smaakvolle reis naar Italië en Spanje begint hier!

Cheese & wine, rauwmelks en biologisch/biodynamisch op 25 april 2024

Koen Daniels, onze huissommelier, is wijndocent en voorzitter van de wijnvereniging Confrérie Tastevin.

 

Hij komt vandaag praten en laten proeven rond de pairing van rauwmelkse pure kazen met biologische/biodynamische pure wijnen.

 

Waar puurheid samensmelt in elke verrukkelijke pairing!

Sherry & kaas op 30 mei 2024

Johan Laermans van Young Charly heeft één en ander te vertellen over sherry.

 

Benieuwd hoe die smaakt met de juiste kaasjes erbij?

 

Dan zien we je zeker tijdens onze avondlijke sherry-go-round opduiken. Tot dan!

Smaakvol Italiaans op 13 juni 2024

 Medewerker en cuistot van het huis Tycho laat zich van zijn beste Italiaanse culinaire kant zien.

En hij gaat all the way, van de antipasto tot de dolce.

Wij gaan natuurlijk mee, en zorgen onderweg voor de best passende vini.

Salute!

DAAR ZIT U TOCH OP TE WACHTEN, NIET?

 Die maandelijkse degustatiezaterdagen van Lourdon. Naar goede gewoonte van 11 tot 17u.

We hebben er enkele leuke voor u op stapel staan.

Van maart tot en met juni 2024 laten we de wereld weer lekkerder smaken.

En hieronder staat hoe we dat doen.

23 MAART 2024

 Flessengeluk

Dat kunnen we u alvast garanderen op zaterdag 23/03. En wie kunt u daar dan tussen 15 en 16u ‘meeten’ en ‘greeten’?

Bij wie komt u die dag de schitterende flessen gin, amaretto en pastis van MM ANTVERPIA proeven en scoren?

Bij Toby Alderweireld. Vaneigens.

Zin in een trio’ke? Met wat kaasjes erbij? Kom dan zeker langs op

zaterdag 23/03 – 14 tot 17 uur – toegang vrij

www.mmantverpia.com

20 APRIL 2024

 Hello Hellas

Een ton van 20kg recht uit Griekenland. En daar zit geen klassieke tragedie in, maar wel super lekkere houtgerijpte fetakaas.

Meer hebben we niet nodig om u van harte te inviteren voor een ‘preuverietje’ op zaterdag 20/04. Daar maken we nog wat mezze bij. Is dat geen goeike? 

De hele dag door klinkt onze yássas u als muziek in de oren op:

zaterdag 20/04 – 11 tot 17 uur – toegang vrij

www.lourdon.be

25 MEI 2024

 We zijn compleet nuts!

Dat u er op zaterdag 25/05 niet zult kunnen aan weerstaan.

Al helemaal niet wanneer daar een lekkere neut bij staat. Borrelnootjes

Heerlijk krokant, knapperig en in allerlei smaken. Tegen dit soort verleidingen is maar één ding te doen: er aan toegeven. Vandaag mag dat.   

Voor een keertje mag u gerust met de mond vol staan op

zaterdag 25/05 – 11 tot 17 uur – toegang vrij

www.lourdon.be

 

22 JUNI 2024

 

Doe het zelf

Een gouden raad die we onszelf gaven. Pasta met pesto, komaan zeg, we laten ons niet kennen. ’t Is nog plezant maken ook. 

Speciaal voor u trekken we op zaterdag 20/06 de keuken in. En u bent uitgenodigd om van onze creaties te komen proeven.

 

Pittig detail: we gebruiken enkel ingrediënten uit onze shop. Alle ingrediënten zelfs. Dat wordt genieten!

 

DIY by Lourdon. Dat wilt u toch niet missen? Kom binnen, kom binnen op

zaterdag 22/06 – 11 tot 17 uur – toegang vrij

www.lourdon.be