Gastentafels en degustatiezaterdagen 

GASTENTAFEL@LOURDON
AVONDEN DIE JE NIET WILT MISSEN
 

De donderdagse gastentafels @LOURDON staan elke keer gevuld
met de lekkerste wetenswaardigheden.
 
Dat waarderen de gasten. Ook dit najaar hebben we wat leuks
en lekkers gevonden.
 
Zorg dus maar voor een goede appetijt,
want onze tafel staat weer rijkgevuld klaar!
 
Drie avonden vol inspiratie met boeiende gesprekken,
bijzondere lekkernijen en verrassende weetjes.


Op de voor- en achtergrond – en op de gastentafel – staat intussen altijd
onze grote liefde: kaas.

Inschrijven doe je
in de winkel,
telefonisch (03/651 90 28) of
via mail (info@lourdon.be)

Zolang je d’r maar snel genoeg bij bent, want het aantal deelnemers is beperkt.
 
De 3 gastentafels beginnen telkens om 19u en stoppen rond 21u.
De deelnamekost is
50 EUR/pers per avond (Italië op je bord is
60 EUR/pers).
Plaats: Bredabaan 295 (oude pand) in Brasschaat.

Wat geserveerd wordt mag je zien als een maaltijd.

Je kan inschrijven voor 1, 2, of 3 avonden

 

Van melk tot kaas op donderdag
26 september 2024

We noemen deze avond ‘van melk tot kaas’.

Omdat hij zo fantastisch eindigt met wat we geleerd hebben:
een kaasschotel samenstellen.

En we maken het helemaal gezellig door bij het laatste kaasje een partijtje blindproeven te spelen.

Italië op je bord op donderdag
17 oktober 2024

Tycho al ontmoet?
Die vriendelijke medewerker van ons!

Maar wist je dat hij nog lekker kan koken ook?
Anders moet je de culinaire kunsten van onze jonge chef
eens komen ontdekken op deze donderdag.

Italië op je bord en in je hart.

Wegens succes, bijkomende datum: woensdag 16 oktober!

 

Fondueworkshop op donderdag
14 november 2024

Een avond om bij weg te smelten.
Winterklassieker bij uitstek is dan de Zwitserse fondue.
Daar gaat onze workshop over.

Je maakt je fondue helemaal zelf.
En achteraf mag je hem nog opeten ook. Met vleesjes en brood erbij.

DAAR ZIT U TOCH OP TE WACHTEN, NIET?

Die maandelijkse degustatiezaterdagen van Lourdon.
Naar goede gewoonte van 11 tot 17u.

We hebben er enkele leuke voor u op stapel staan.

Van september tot en met december 2024 laten we de wereld
weer lekkerder smaken.

En hieronder staat hoe we dat doen.

21 SEPTEMBER 2024

Helaba, daar.
We zien het: je hebt zin in iets lekker vegetarisch, pittig en vol smaak.

Om het begin van de herfst goed in te zetten.
En om nog eens bij ons binnen te vallen. Een goede gewoonte.

Wat denk je van pasta met walnoten en gorgonzola? Very goodiejo, niet?

Ook veel walnoten op je zang? Kom dan bij ons koor op
zaterdag 21/09 – 11 tot 17 uur – toegang vrij

19 OKTOBER 2024

Bratchäs vandaag!

Ons huisje weltevree staat opnieuw in Zwitserse outfit.

En dan denk je meteen aan raclette.

We beginnen het seizoen in kwartwiel stijl, halen ons raclettetoestel en warmste vuur boven en… genieteuh.

We schrapen à volonté op
zaterdag 19/10 – 11 tot 17 uur – toegang vrij

16 NOVEMBER 2024

Nen echten Flandrien

Ene met peperkoek nogal.

Van een ‘sabato insolito’, een niet-alledaagse zaterdag gesproken.
Leek ons een prima idee, zo’n Flandrienhapje.

We halen voor iedereen ons peperkoeken hartje boven op
zaterdag 16/11 – 11 tot 17 uur – toegang vrij

07 DECEMBER 2024

Hij staat op scherp!
Stirred, not shaken.  Sliced not diced.
Driemaal is scheepsrecht voor onze vertrouwde ‘maestro cortador’
die al driemaal langskwam.

En hij heeft weer eens zijn messen geslepen om de mensen te laten kennis maken met de edele kunst van het versnijden en presenteren van Ibérico ham.
In zijn klem: 2 kanjers van hammen.

Kom uw lusten flinterdun botvieren in ons smaaktheater op
zaterdag 07/12 – 11 tot 17 uur – toegang vrij