Gastentafels en degustatiezaterdagen
GASTENTAFEL@LOURDON Je kan inschrijven voor 1, 2, of 3 avonden
|
Van melk tot kaas op donderdag
26 september 2024
We noemen deze avond ‘van melk tot kaas’.
Omdat hij zo fantastisch eindigt met wat we geleerd hebben:
een kaasschotel samenstellen.
En we maken het helemaal gezellig door bij het laatste kaasje een partijtje blindproeven te spelen.
Italië op je bord op donderdag
17 oktober 2024
Tycho al ontmoet?
Die vriendelijke medewerker van ons!
Maar wist je dat hij nog lekker kan koken ook?
Anders moet je de culinaire kunsten van onze jonge chef
eens komen ontdekken op deze donderdag.
Italië op je bord en in je hart.
Wegens succes, bijkomende datum: woensdag 16 oktober!
Fondueworkshop op donderdag
14 november 2024
Een avond om bij weg te smelten.
Winterklassieker bij uitstek is dan de Zwitserse fondue.
Daar gaat onze workshop over.
Je maakt je fondue helemaal zelf.
En achteraf mag je hem nog opeten ook. Met vleesjes en brood erbij.
DAAR ZIT U TOCH OP TE WACHTEN, NIET?
Die maandelijkse degustatiezaterdagen van Lourdon.
Naar goede gewoonte van 11 tot 17u.
We hebben er enkele leuke voor u op stapel staan.
Van september tot en met december 2024 laten we de wereld
weer lekkerder smaken.
En hieronder staat hoe we dat doen.
21 SEPTEMBER 2024
Helaba, daar.
We zien het: je hebt zin in iets lekker vegetarisch, pittig en vol smaak.
Om het begin van de herfst goed in te zetten.
En om nog eens bij ons binnen te vallen. Een goede gewoonte.
Wat denk je van pasta met walnoten en gorgonzola? Very goodiejo, niet?
Ook veel walnoten op je zang? Kom dan bij ons koor op
zaterdag 21/09 – 11 tot 17 uur – toegang vrij
19 OKTOBER 2024
Bratchäs vandaag!
Ons huisje weltevree staat opnieuw in Zwitserse outfit.
En dan denk je meteen aan raclette.
We beginnen het seizoen in kwartwiel stijl, halen ons raclettetoestel en warmste vuur boven en… genieteuh.
We schrapen à volonté op
zaterdag 19/10 – 11 tot 17 uur – toegang vrij
16 NOVEMBER 2024
Nen echten Flandrien
Ene met peperkoek nogal.
Van een ‘sabato insolito’, een niet-alledaagse zaterdag gesproken.
Leek ons een prima idee, zo’n Flandrienhapje.
We halen voor iedereen ons peperkoeken hartje boven op
zaterdag 16/11 – 11 tot 17 uur – toegang vrij
07 DECEMBER 2024
Hij staat op scherp!
Stirred, not shaken. Sliced not diced.
Driemaal is scheepsrecht voor onze vertrouwde ‘maestro cortador’
die al driemaal langskwam.
En hij heeft weer eens zijn messen geslepen om de mensen te laten kennis maken met de edele kunst van het versnijden en presenteren van Ibérico ham.
In zijn klem: 2 kanjers van hammen.
Kom uw lusten flinterdun botvieren in ons smaaktheater op
zaterdag 07/12 – 11 tot 17 uur – toegang vrij